Aktualno

PGD Sevnica
PGD Sevnica
Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
19.09.2021 11:38
SEVNICA

Ob 11.38 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poletela v Malkovec, občina Sevnica, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč pri prenosu obolele osebe.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Trije naši gasilci so se danes udeležili usposabljanja tehničnega reševanja v organizaciji PGD Postojna. Usposabljanje je bilo izrazito terenske narave z različnimi scenariji, s poudarkom na skupnem delu z NMP in načini izvleke poškodovancev iz različnih situacij pri nesrečah! 🚒🚒👍
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Požar, eksplozija
18.09.2021 10:29
SEVNICA

Ob 10.29 je na Planinski cesti v Sevnici, v gostinskem objektu gorelo olje v cvrtniku. Gasilci PGD Sevnica so požar pogasili, prostore prezračili z nadtlačnim ventilatorjem ter kuhinjski prostor in opremo pregledali s termovizijsko kamero. Obveščene so bile pristojne službe.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Nesreče v cestnem prometu
17.09.2021 17:42
SEVNICA
Ob 17.42 je na cesti Mokronog – Boštanj pri naselju Gabrje, občina Sevnica, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, očistili po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe. Poškodovanega voznika so svojci prepeljali v SB Novo mesto.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Nesreče v cestnem prometu
17.09.2021 7:41
ŠENTJUR

Ob 7.42 je v kraju Vejice ,občina Šentjur osebno vozilo prebilo varovalno ograjo in zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Sevnica in PGE Celje so protinaletno in požarno zavarovali kraj, odklopili akumulator na vozilu, preperčili iztekanje motornih tekočin, nudili pomoč reševalcem, policiji in vlečni službi pri nalaganju vozila. Poškodovanih ni bilo. Vozilo je poškodovano.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Druga današnja prometna:

Nesreče v cestnem prometu
10.09.2021 16:12
SEVNICA
Ob 16.12 je na Kvedrovi cesti v Sevnici voznik osebnega vozila zbil peško. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali pri oskrbi ponesrečene in prenosu do reševalnega vozila, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo prepeljali v UC Brežice.