Aktualno

PGD Sevnica
PGD Sevnica
Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
09.4.2024 13:18
SEVNICA

Ob 13.18 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor iz Tržišča, občina Sevnica, prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe. Obveščene so bile pristojne službe.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
30.3.2024 11:13

Ob 11.13 so v naselju Poklek nad Blanco, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica zavarovali kraj pristanka helikopterja HeNMP in pomagali reševalcem NMP Sevnica pri prenosu poškodovane osebe.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Požari na sredstvih cestnega prometa
27.03.2024 23:37
SEVNICA

Ob 23.37 je pri kraju Gabrje, občina Sevnica, gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Sevnica, Krmelj in Boštanj.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Požari v naravi oziroma na prostem
21.03.2024 12:35
SEVNICA

Ob 12.35 je v naselju Gornje Orle, občina Sevnica, zagorela podrast v gozdu. Gasilci PGD Sevnica, Boštanj in Primož so požar na površini pol hektarja pogasili in preprečili nadaljnjo širitev ognja.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Delovne nesreče
15.03.2024 14:19
SEVNICA

Ob 14.19 je v naselju Breg, občina Sevnica, s ceste zapeljal in se prevrnil gradbeni stroj. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali prevrnjen stroj, odklopili akumulator, preprečili nadaljne iztekanje motornih tekočin, prečrpali gorivo iz rezervoarja, z absorbentom posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem in pomoč pri postavitvi delovnega stroja na kolesa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Sobotna dogajanja

8 naših članov se je udeležilo dvodnevnega tečaja za varno delo z motorno žago, skupaj s kolegi iz PGD Trebnje , zvečer pa smo posredovali še na prometni nesreči.

Nesreče v cestnem prometu
09.03.2024 21:18
SEVNICA

Ob 21.18 se je v naselju Radna, občina Sevnica prišlo do prometne nesreče osebnega vozila, ki se je prevračalo po cestišču. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega, pomagali policiji pri usmerjanju prometa in počistili cestišče z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanega oskrbeli na kraju in ga prepeljali v UC Brežice.