Aktualno

PGD Sevnica
PGD Sevnica
Tehnična in druga pomoč
16.09.2022 12:00
SEVNICA

Ob 12.00 uri so gasilci PGD Sevnica na Drožanjski cesti v Sevnici s tehničnim posegom vstopili skozi okno v objekt in omogočili reševalcem NMP Sevnica dostop do obolele osebe. Reševalci NMP Sevnica so osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Nesreče v cestnem prometu
16.09.2022 14:08
SEVNICA

Ob 14.08 sta v naselju Srednik, občina Sevnica trčili osebni vozili, pri tem je eno vozilo pristalo v potoku. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili bateriji na vozilih, preprečili nadaljnji iztek motornih tekočin, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočini, v potok postavili lovilna črevesa in vozilo iz potoka postavili nazaj na cestišče. Poškodovani osebi so reševalci NMP Sevnica odpeljali v ZD Sevnica.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
11.09.2022 11:46
SEVNICA

Ob 11.46 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor iz naselja Radna, občina Sevnica, prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe v helikopter.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
🔥 USPOSABLJANJA 🔥

Potapljaška enota PGD Sevnica izvaja v tem tednu letni tabor potapljanja na Braču, danes se je skupina gasilcev kot vsako leto udeležila usposabljanja HEAVY RESCUE SLOVENIA v Mariboru, kjer so preizkusili nove načine in metode reševanja pri prometnih nesrečah, jutri pa se bo nekaj gasilcev udeležilo Texport Action Days, v sklopu HRS, kjer bodo v požarnih kontejnerjih izvajali pravilne pristope pri gašenju notranjih požarov in predvsem pravilne uporabe zaščitne opreme in rokovanje s kontaminirano opremo!👍
Poleg vsega pa smo danes posredovali še na prometni nesreči, v kateri je bil na žalost poškodovan naš član, kateremu pa želimo čimprejšnje in čimboljše okrevanje !!
Spodaj nekaj slik današnjega dne in slike s tabora potapljaške enote:
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Nesreče v cestnem prometu
25.08.2022 17:21
SEVNICA

Ob 17.15 sta v naselju Tržišče, občina Sevnica, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Sevnica so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem, policiji, cestni in vlečni službi ter posipali iztekle motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto. Obveščene so bile vse pristojne službe.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
NOVO HIDRAVLIČNO REŠEVALNO ORODJE!🚒🚒

Danes smo v uporabo prejeli novo
akumulatorsko hidravlično reševalno orodje WEBER RESCUE E-FORCE 3 (škarje, razpiralo in večji teleskopski reševalni cilinder) ki bo nameščeno v vozilo HTRV-1.
Z novim orodjem bomo lahko še lažje, hitreje in bolje posredovali na prometnih in drugih nesrečah, kadar bo to potrebno.
Iskreno pa se zahvaljujemo tudi Vam spoštovani Sevničani, ki ste s prostovoljnimi prispevki ob koncu lanskega leta, pripomogli k realizaciji te velike investicije.Hvala vsem!👍🚒🚒