Aktualno

PGD Sevnica
PGD Sevnica
5. MESTO NA 13.TEKMOVANJU GEŠP ENOT V TEHNIČNEM REŠEVANJU🚒🚒🚒

Danes se je ekipa PGD Sevnica udeležila 13. tekmovanja GEŠP enot v tehničnem reševanju, ki je potekalo v okviru sejma SOBRA v Gornji Radgoni.Ekipa se je tekmovanja udeležila drugič, z drugačno postavo kot lansko leto, saj je pomembno da čim več operativcev dobi možnost sodelovanja in nabiranja izkušenj.
Vseh 13 udeleženih ekip se je spopadlo z istim scenarijem, vse ekipe so delo opravile odlično in pokazale zelo visok nivo znanja in usposobljenosti, detajli pa so odločali o točkah.
Naša ekipa je zasedla odlično 5. mesto !
Zelo pa so pomembne priprave in vaje za takšno tekmovanje, saj ekipa s tem pridobiva nujno potrebno znanje, izkušnje in rutino, s tem pa nudimo še bolj strokovno in hitrejšo pomoč, kadar je potrebna v realnih situacijah na cesti.
Čestitke našim fantom za odlično opravljeno delo in trud, seveda pa čestitke tudi zmagovalni ekipi Gasilske brigade Ljubljana !💪💪👍👍🚒🚒
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Nesreče v cestnem prometu
21.09.2023 9:51
SEVNICA

Ob 9.51 sta pri kraju Lisičje Jame, občina Sevnica, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanem motoristu, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Tehnična in druga pomoč
09.09.2023 17:41
SEVNICA

Ob 17.49 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor iz Sevnice prepeljal poškodovano osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
SKUPAJ NA LISCO 2023

Danes smo se udeležili preventivne akcije Skupaj na Lisco.Skupaj z ostalimi nujnimi službami in društvi - Policija, NMP, vodniki reševalnih psov, OZRK, planinci in lovci, smo se iz 6 različnih izhodišč odpravili peš na Lisco.Na Lisci je v okviru predstavitev reševalnih služb naša ekipa za vrvno tehniko predstavila reševanje padalca iz drevesa in pa hitro tehnično vozilo HTRV-1.
PGD Sevnica
PGD Sevnica
MLADI GASILCI VABLJENI !
PGD Sevnica
PGD Sevnica
Delovne nesreče
04.09.2023 11:36
SEVNICA

Ob 11.36 sta v Dolenjem Boštanju, občina Sevnica, osebi padli s strehe objekta. Reševalci NMP Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli, helikopter SV pa ju je v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljal v SB Celje. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka in pomagali reševalcem pri prenosu. Obveščene so bile pristojne službe.